Egészséges és sikeres élet TENS kezeléssel

Oct 18, 2023

Mi a TENS kezelés?

A TENS (Transzkután Elektromos Idegstimuláció) kezelés egy hatékony módszer, amely segít enyhíteni vagy megszüntetni a különböző fájdalmakat. A TENS kezelés során kis elektromos impulzusokat alkalmaznak a bőrön keresztül, amelyek stimulálják az idegeket és így csökkentik a fájdalomérzetet. Ez a módszer biztonságos és hatékony, és számos egészségügyi probléma kezelésére alkalmazható.

Hogyan működik a TENS kezelés?

A TENS kezelés során speciális elektromos készüléket használnak, amely apró elektródákat tartalmaz. Ezeket az elektródákat a fájdalom helyére helyezik, és a készülék elektromos impulzusokat küld az idegeknek. Az impulzusok stimulálják az idegeket, ami csökkenti a fájdalom jelzéseit az agyba.

A TENS kezelés több módon hat a testre:

 • Fájdalomcsökkentés: Az elektromos impulzusok segítenek csökkenteni vagy megszüntetni a fájdalmat. Ez a kezelés különösen hatékony lehet a krónikus fájdalom kezelésében, például az ízületi vagy hátfájás esetén.
 • Izomlazítás: A TENS kezelés szintén segíthet ellazítani a túlfeszült izmokat, így megkönnyítve a mozgást és csökkentve a fájdalmat.
 • Gyulladáscsökkentés: Az elektródák által kibocsátott impulzusok segíthetnek csökkenteni a gyulladást az adott területen, így javítva a gyógyulási folyamatot.
 • Vérkeringés javítása: A TENS kezelés stimulálja a vérkeringést, ami segíthet a sejtek oxigén- és tápanyagellátásában, valamint a méreganyagok eltávolításában.

Milyen egészségügyi problémákra alkalmazható a TENS kezelés?

A TENS kezelés széles körben alkalmazható a következő egészségügyi problémák kezelésére:

 • Fájdalom: ízületi fájdalom, hátfájás, fejfájás, migrén stb.
 • Idegi eredetű fájdalmak: idegbecsípődés, neuropátia, trigeminális neuralgia stb.
 • Izomproblémák: izomfájdalom, izomláz, izomgörcs stb.
 • Sport- és sérüléssel kapcsolatos fájdalmak: ficamok, rándulások, húzódások stb.
 • Keringési problémák: visszértágulat, lábdagadás, hideg végtagok stb.
 • Gyulladásos problémák: ízületi gyulladás, reumatikus betegségek stb.

TENS kezelést nyújtó orvosok és szakemberek

A Elethosszig.hu oldalon megtalálhatja a legjobb TENS kezelést nyújtó orvosokat és szakembereket. Minden orvosunk és szakemberünk naturopata/holisztikus szemlélettel rendelkezik, és a páciensek egészére fókuszálva segítik az optimális egészség elérését.

TENS kezelés előnyei

A TENS kezelés számos előnnyel jár az egészség és a jólét szempontjából:

 • Fájdalomcsökkentés: A TENS kezelés segíthet enyhíteni vagy megszüntetni a fájdalmat anélkül, hogy gyógyszereket kellene szedni.
 • Mellékhatások hiánya: A TENS kezelés általában minimális mellékhatásokkal jár, és nem okoz hosszú távú károsodást.
 • Hatékony és biztonságos: A TENS kezelés hatékony és biztonságos módja a fájdalom kezelésének és az egészség javításának.
 • Egyszerűen használható: A TENS készülékek használata egyszerű és könnyen tanulható.
 • Hosszú távú megoldás: A TENS kezelés hosszú távú megoldást kínálhat a fájdalom és más egészségügyi problémák kezelésére.

Mire számíthat a TENS kezelés során?

A TENS kezelés során az orvos vagy szakember először megvizsgálja az Ön állapotát és a fájdalom jellegét. Azután az elektródákat a fájdalom helyére helyezik, és az elektromos impulzusokat beállítják a megfelelő intenzitásra és frekvenciára.

A kezelés során lehet, hogy enyhe bizsergést vagy pihentető érzést tapasztal, de ez nem fájdalmas. Az elektromos impulzusokat a kezelőszakember irányítja, és bármikor beállíthatók vagy kikapcsolhatók.

A TENS kezelés időtartama és gyakorisága függ az Ön egyedi helyzetétől és a kezelőorvosa vagy szakemberének ajánlásaitól. Általában a kezelések 20-30 percig tartanak, és heti többszöri alkalmazás javasolt.

Vegye igénybe a hatékony TENS kezelést az Elethosszig.hu-n!

Az Elethosszig.hu tudja, hogy az egészség fontos szerepet játszik az életünkben. Ezért olyan szakemberekkel dolgozunk együtt, akik segítenek az optimális egészség elérésében. Fedezze fel a TENS kezelés előnyeit és vegye igénybe a hatékony és biztonságos fájdalomcsillapítást és gyógyulást!

Samantha Warren
Remek információ!
Nov 8, 2023
Mohamed Hoffin
Jól hangzik! Bízom benne, hogy ez a kezelés segíthet a fájdalmaid enyhítésében. 👍
Nov 8, 2023
Steve Haas
Ez érdekes információ! Nagyon kíváncsi vagyok a további részletekre és arra, hogyan segíthet a TENS kezelés az egészségügyi problémáim enyhítésében. Köszönöm a cikket!
Nov 3, 2023
Dan Duke
👍 Köszönöm az információkat, kíváncsian várom a további részleteket!
Oct 23, 2023
Alistair Chapman
Nagyon érdekes és hasznos információk, köszönöm a megosztást!
Oct 20, 2023